Traditional regional recipes of the riviera

Ratatouille niçoise (melted vegetables) (Plat)

ratatouille niçoise (melted vegetables)

For
4 People

Ingredients
For four persons

100grs of onions

250grs of zucchinis

250grs of tomatoes

150grs of green and red pepper

2 cloves of garlic

1 dl of olive oil

salt

we don't put eggplants in the real 'ratatouille nicoise'



Recipe provided by :

Ratatouille niçoise (melted vegetables)

Thinly cut the onions and the zucchinis.
Peel the tomatoes, extract the water and the seeds.

Thinly cut the green and red pepper, chop the garlic.

Fry the onions with olive oil in a pan with a thick bottom.

Fry the zucchinis, the tomatoes, the peppers, and the garlic.

Reduce the temperature, cover the pan and let it cook.

Cook the vegetables individually if you are preparing the dish for lots of guests.



6 Reviews on the recipe

Ratatouille niçoise (melted vegetables)
Je ne reconnais pas cette recette comme étant niçoise. C'est une recette pour étudiants n'ayant pas le temps de cuisiner.
Evaluation : 1/5
Guymilie
Ratatouille niçoise (melted vegetables)
Je suis niçoise et je n'ai jamais vu une ratatouille sans aubergines de plus comme le dit jean-louis, chaque légumes doivent être cuits séparément et regroupés après.
Par contre je n'ai jamais vu mettre des olives noires dans la ratatouille.
Evaluation : 3/5
prodh
Ratatouille niçoise (melted vegetables)
Comment peut on dire de toutes ses recettes que ce sont des recettes niçoise.
Evaluation : 0/5
naty
Ratatouille niçoise (melted vegetables)
Ah j'oubliais il faut aussi rajouter des aubergines et des olives niçoises.........BON APPETIT
Evaluation : 3/5
JEAN LOUIS
Ratatouille niçoise (melted vegetables)
Ce n'est pas la vraie recette.......! chaque légume doit être cuit séparément dans l'huile d'olive, ce n'est qu'à la fin de la cuisson qu'on les regroupe tous
! Dommage par ce que c'est bien meilleur......
Evaluation : 2/5
Jean Louis
Ratatouille niçoise (melted vegetables)
tres bon
Evaluation : 5/5
rachid

Vue mer : crédit photo Aseed